top of page
Image (1).jpeg

OVER ONS

SCHAAPSKOOI MERGELLAND

Familiebedrijf
Schaapskooi Mergelland ligt op één van de mooiste plekjes van het Zuid-Limburgse Heuvelland. Geniet van het Geul- en Gulpdal landschap dat voor  sportievelingen én  rustzoekenden heel wat te bieden heeft.
Wandel en ontmoet onze gehoede schaapskuddes, geniet van de eindeloze vergezichten en verblijf op onze camping of in één van onze comfortabele vakantiehuizen. Kom meer te weten over de schaapskuddes, ons actieve natuurbeheer en de invloed hierdoor op de flora en fauna van het Heuvelland.
Schaapskooi Mergelland: Actief Natuurbeheer en Ontspannen Genieten.
2AA79AC8-D4B0-4875-89A1-9590FAA8C943.JPG

ONS VERHAAL

Schaapskooi Mergelland in Epen begon in 1991 op natuurlijke wijze de natuur te beheren met een kudde van 50 Mergellandschapen. De kudde is nu gegroeid tot circa 2.500 stuks. Dit streekeigen schapenras is meer dan geschikt om kalkgraslanden te beheren. 

 

Schaapskooi Mergelland beheert tevens de kuddes op de Brunssummerheide en st. Pietersberg. Schaapskooi Mergelland maakt gebruik van drie soorten schapen namelijk: Mergellanders, Schonebekers en Suffolks. Door de herders en natuurlijk niet te vergeten de hard werkende honden worden deze schapen met liefde gehoed.

bottom of page